Er worden zoveel leuke babykleertjes jongen aangeboden. Je kijkt tussen het assortiment bij een (online) winkel en je wilt het eigenlijk allemaal wel aanschaffen. Maar baby’s groeien snel en hebben daardoor minder nodig dan je denkt. Voordat je het weet schieten ze weer een maat omhoog en zit je met te kleine babykleding die hij nooit meer aan zal hebben. Natuurlijk kun je dit weggeven of verkopen, maar je had het voor jouw baby gekocht. Hier lees je over welke babykleertjes een jongen nodig heeft bij de geboorte.

Deze babykleertjes heeft een jongen nodig

Je zult versteld staan van hoe snel jouw jongen groeit. Het is dus echt niet nodig om te veel babykleertjes te kopen, want hij zit binnen de kortste keren een maat hoger. De onderstaande lijst geeft aan welke babykleertjes voor een jongen je minimaal in moet schaffen voordat de baby geboren wordt.

  • 6 rompers: deze zal je baby het meeste dragen, want ze zijn gemakkelijk te verschonen, de luier blijft op zijn plaats en je baby blijft lekker warm.
  • 6 broekjes: bij de rompers horen broekjes. Een baby kan zijn warmte nog niet goed reguleren en moet geholpen worden. Joggingbroekjes en sokbroekjes zitten dan het lekkerst.
  • 6 bovenkleding stukken: als je baby in de zomer wordt geboren, dan heb je aan een romper mogelijk genoeg, maar voor wat extra warmte zijn shirtjes en truitjes wel handig.
  • 4 paar sokken: als je geen sokbroekjes gebruikt dan heb je sokken nodig. Deze houden de voetjes lekker warm. Houd er wel rekening mee dat de baby deze vaak zal uitschoppen.
  • 2 mutsjes: mutsjes zijn belangrijk voor pasgeboren baby’s. Deze helpen de warmte die hij via het hoofd verliest vast te houden. 2 mutsjes zijn dan vaak voldoende.
  • 1 kledingstuk voor buiten: een laatste van de babykleertjes voor een jongen die je nodig hebt is een jas of een pak waarmee hij naar buiten kan.

Comfort komt eerst

Pasgeboren baby’s maken wilde bewegingen. Ze hebben geen controle over de spieren en deze bewegingen helpen ze om dat te leren. Ga je babykleertjes voor een jongen kopen, dan zorg je er dus voor dat deze comfortabel zitten. Bewegingsvrijheid is bij baby’s erg belangrijk. Een maat groter is dan altijd een goed idee zodat de babykleertjes voor de jongen niet te strak zitten.

Bij Kleren Maken De Baby kun je terecht voor comfortabele baby kleding!

Welke maat heb je nodig?

De babymaten voor pasgeboren baby’s zijn 48, 50 en 56. Het nummer correspondeert aan de lengte van de baby. Wil je babykleertjes voor een jongen kopen die te vroeg geboren is, dan begin je bij de kleinste maatjes. Een volgroeide baby van minder dan 7 pond kan in maat 50 worden gekleed en voor baby’s met een hoger gewicht is maat 56 het beste. Baby’s zitten voordat je het weet in een volgende maat, dus beginnen met maat 56 is nooit een slecht idee. Zo zitten de babykleertjes voor een jongen comfortabel, doe je er langer mee en hebben ze er meer aan.

Back To Top