Vandaag de dag zijn jeans er in allerlei vormen en maten. Ze hebben allermaal een andere look en feel, en geven allemaal een ander gevoel voor mode weer. Wat populair is modieus is op het gebied van jeans verschilt zo af en toe. Voor de laatste trends en tips ga je naar manneninfo. Waar eerst de wat ruimere jeans populair waren, gaat het nu vooral om strakkere jeans. Welke types zijn er en welke past het beste bij jouw stijl?

Regular Fit

De Regular fit is wat het lijkt, een reguliere maat die vrij ruim valt op vrijwel elke been. Hoe dit staat hangt echt van je postuur af. Voor een slankere been zal dit een te ruim en ietwat slonzig uiterlijk geven. Voor veel mensen zal deze optie het fijnste zijn qua comfort, maar kijk dus wel eerst of het daadwerkelijk staat onder jouw outfit en lichaam. Compenseer een ruime broek met een strakkere bovenkant, zodat je postuur niet vormloos wordt.

Skinny Fit

De meest strakke vorm van jeans die zich dicht op de benen sluit. Ze zijn daarvoor een beetje elastisch, zodat ze echt die vorm behouden. Dit is een populaire optie onder de moderne man. Draag eigenlijk alleen skinny jeans als je een slank, lang postuur hebt, anders geeft het een bijna komisch effect. Om de skinny jeans te ondersteunen draag je een weide top, zoals een t-shirt of trui zodat je postuur niet te dun en sprietig wordt.

Slim Fit

De slim fit is een jeans die strak om de benen zit, maar niet knelt. Dit is over het algemeen de meest populaire fit, en het meest voorkomende in winkels. Het is de perfecte middenweg tussen de Regular en de Skinny fits. Deze draag je als je niet een heel gedefinieerde kledingstijl hebt, en een veelzijdige broek zoekt die op bijna alles wel zal passen. Of als je de Skinny fit mooier vind, maar ze niet fijn vind zitten.

Tapered Fit

De Tapered fit is een vrij nieuwe jeans fitting, en kenmerkt zich door aan de taille als regular te zitten, en bij de enkels als slim. In principe pakt deze de beste van beide fittingen, waardoor het een uiterst gewilde broek is. Toch is het voor slanke benen vaak niet heel passend, en kan hij je benen al snel een verkortend effect geven.

Back To Top