Als je naar het buitenland afreist dan moet je met veel zaken rekening mee houden, zo ook met de keuze van je kleding. Logischerwijs neem je in een land waar het koud is warme kleding mee en in warme landen neem je alleen korte en frisse kleding mee. Naast warm en kou moet je ook rekening houden met de omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld niet wintersporten zonder de daarvoor benodigde accessoires aan te schaffen. Zonder een goed skipak en goede handschoenen krijg je het al snel koud en is de lol en snel vanaf.

Bekijk de weersomstandigheden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze uitspraak gaat natuurlijk helemaal op als je op reis gaat. Door op tijd je spullen in te pakken wordt de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner. Deze tips helpen je om gestructureerd je tas en koffer in te pakken:

  • Maak een lijst met dingen die je nodig hebt en streep dit ook af
  • Maak een aparte lijst met dingen die je nog direct in kunt pakken
  • Check aan het eind op je lijst of je alles het gepakt

Daarnaast is het ook handig om op de dag dat je weggaat nog even het weer te checken van de reisbestemming. Soms komt het voor dat de weersomstandigheden flink afwijken van de verwachting die we erbij hebben. Weersinvloeden worden ook steeds extremer en kunnen dus voor verrassingen zorgen.

Bescherm jezelf tegen ongedierte

In Nederland hebben we geen last van extreem ongedierte of vervelende insecten. In het buitenland is dit vaak anders. Vooral in landen buiten Europa is het goed om je in te lezen om je jezelf moet beschermen tegen muggen of bijvoorbeeld teken. Het is dan raadzaam om kleding tegen muggen en insect werende kleding te dragen.

Back To Top