Buiten de grenzen van Nederland is carnaval ook een bekend fenomeen. Zo ook in het Zuid-Amerikaanse Brazilië. Carnaval wordt hier alleen wel met een andere intentie gevierd. Met het Braziliaanse carnaval wordt het begin van de lente aangeduid.

Voor veel Brazilianen is carnaval net als voor Brabanders en Limburgers het absolute hoogtepunt van het jaar. De Braziliaanse inwoners zijn dan ook zeker niet met onbekend met een Fiësta zullen de Brabanders en Limburgers doen verbazen. Er zijn ontelbaar veel festiviteiten gedurende de dag en de nacht. Met carnaval zijn de kantoren leeg en de straten gevuld. Uitgedoste mensen met maskers, kleurrijke kostuums, sfeervolle muziek, en grote paradewagens.Je komt ogen tekort!
 
Rio de Janeiro: De stad des carnaval in Brazilië 
Rio de Janeiro is the ‘place to be’ tijdens het carnaval. Dit is althans de meest bekende Braziliaanse carnaval met de mooiste Verkleedkleding. Samba is het kernwoord tijdens deze carnavalsfeesten in Rio de Janeiro. Velen praalwagens met dansers rijden door de straat Rue Marquês de Sapucaí. Spectaculaire dansshows van Samba scholen die met elkaar concurreren kunnen worden aanschouwd vanuit tribunes. Jaarlijks geven al meer dan honderd groepen zich op om deze dance battle aan te gaan. Alle groepen zetten alles op alles om binnen de prijzen te vallen. Een spektakel dat absoluut op je bucket list moeten komen te staan.
 
Alhoewel het carnaval in Rio wereldwijd bekend is, is het ook een aanrader om carnaval in de andere steden te ervaren zoals bijvoorbeeld in Salvador of in Olinda. Iedere stad heeft zijn eigen wijze van carnaval vieren. In deze steden is de kans veel groter dat je mee danst met de menigte, waar je in Rio de Janeiro toch eerder toeschouwende rol inneemt. 
 
Carnaval met zomerse temperaturen
Ondanks dat carnaval in Nederland in dezelfde tijd valt als de carnaval in Brazilië is er wel één groot verschil… En dat zijn de temperaturen. De Brazilianen hebben in ieder geval geen last van de koude temperaturen aangezien hun carnaval in de Braziliaans zomer valt. Wil je dus een keer carnaval op je teenslippers vieren? Dan kun je altijd terecht in Brazilië tijdens de carnavalsperiode.
 
Back To Top