Als je denkt aan sportkleding en spullen die je helpen beter te presteren, hoor je vaak de naam gore-tex voorbij komen. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat maakt gore-tex zo bijzonder en waarom is het zo belangrijk geworden? Laten we eens kijken naar de voordelen van gore-tex. Dit speciale materiaal wordt veel gebruikt aan de buitenkant van sportkleren, zoals jassen, handschoenen, maar ook bijpassende gorte-tex laarzen. Wat maakt het zo speciaal en waarom is het zo populair? Lees hier!

Waterdicht en ademend materiaal

Het belangrijkste van alle gore-tex producten is iets dat we het gore-tex ePTFE membraan noemen. Dit is eigenlijk een heel dun laagje met heel veel kleine gaatjes erin. Stel je voor dat je een vierkante centimeter hebt en daarop meer dan een miljard hele kleine gaatjes hebt. Deze gaatjes zijn wel 20.000 keer kleiner dan een druppel water. Hierdoor is deze membraan waterdicht, maar tegelijkertijd kan het zweet en vocht van je lichaam wel naar buiten ontsnappen. Op deze manier kunnen mensen die aan het sporten zijn, nog steeds droog en comfortabel blijven.

Duurzaamheid en bescherming

De nieuwe gore-tex producten van Motorkleding Store hebben een soort beschermlaagje aan de binnenkant van het dunne laagje. Dit beschermlaagje zorgt ervoor dat zweet en vet van je lichaam niet vast blijven zitten in het laagje. Hierdoor gaan de gaatjes niet dichtzitten en blijft het dunne laagje goed werken. Dit betekent dat je kleding langer meegaat en nog steeds ademend en waterdicht is.

Geïsoleerde bescherming

Mensen houden niet alleen van gore-tex omdat het je droog houdt als het regent en je toch kunt ademen, maar ook omdat het je warm houdt als het koud is. Kleren, schoenen en handschoenen met gore-tex kunnen je beschermen en je comfortabel laten voelen.

Keuze tussen gore-tex en niet-gore-tex schoenen

Als je schoenen zoekt voor buiten, heb je soms de keuze tussen schoenen met gore-tex en schoenen zonder. gore-tex schoenen kunnen geen water binnen laten, want ze hebben een soort schild dat voorkomt dat water in de schoen komt. Maar als je zweet of vocht binnenin de schoen hebt, kan dat naar buiten ontsnappen. Dit is vooral handig als het buiten nat en modderig is. Het is belangrijk om te denken aan wat jij belangrijk vindt: als je het echt belangrijk vindt dat je voeten droog blijven, vooral als het buiten regent of modderig is, dan zijn schoenen met gore-tex een goede keuze. Kijk even online naar de juiste schoenen voor jouw activiteit. Er zijn verschillende bedrijven die sportkleding van gore-tex aanbieden, en je kunt het makkelijk online bestellen.

Back To Top