Het seizoen van 2016 wordt voor de moderne man een seizoen van opvallende trends, met onder andere zeer korte broeken, overalls en, geloof het of niet, sokken en sandalen!

Hoe kort kies jij?

Mannen houden van vrouwen in korte rokjes, maar nu zijn de rollen omgedraaid en zijn het de mannen die hun benen mogen showen in superkorte broeken.

“Short shorts” in verschillende kleuren en modellen sieren de catwalk dit voorjaar en deze zomer, van sportieve (sweatshorts) tot ‘zakelijke’ modellen. Wie heel zelfverzekerd is wat betreft deze look kan ook een stapje verder gaan en kiezen voor een combinatie van een short en een shirt in dezelfde stof. Deze combinaties zijn zowel voor T-shirts en shorts als voor overhemden en shorts te krijgen, in effen kleuren maar ook met opvallende patronen, zoals Hawaii prints.

Herenmode

Stoer in overalls

Hou je je benen liever bedekt en geef je de voorkeur aan stoer en mannelijk dan is de overall misschien wel jouw favoriete herenmode trend. Je zult ze veel zien dit jaar; donkergekleurde overalls gecombineerd met nette schoenen en een donker of een wit shirt eronder (bron: Kyrtykids.nl). Het is niet de bedoeling om de overal met één schouderband open en één gesloten te dragen, de jaren negentig zijn tenslotte voorbij. Symmetrie en donkere kleuren is waar het bij deze trend om gaat. Wijde of korte modellen en felle kleuren waren ooit misschien helemaal in, maar die tijd is voorbij.

Sokken en sandalen, ja echt!

In de modewereld zie je regelmatig vreemde trends voorbijkomen, maar sokken en sandalen is iets wat haast niemand had kunnen bedenken. Toch mag je er mee gezien worden in 2016, niet alleen op de bingoclub maar overal. Hoe maak je van je sokken en sandalen outfit een succes? Kies voor goede, leren sandalen (zonder klittenband) en mooie, effen sokken. De kleur van de sokken mag best iets lichter of donkerder zijn dan de sandalen maar zorg dat je wel in dezelfde kleurgroep blijft en dat het geheel mooi in harmonie is.

Kleur bekennen

2016 is het jaar van mooie kleuren in de herenmode. Met glanzende materialen, ongebruikelijke pastelkleuren zoals lichtgroen of lila en vooral zeer veel grijstonen. De grijstrend draait helemaal om het dragen van laagjes met verschillende texturen in verschillende tinten grijs.

Vind je dit een beetje saai dan kun je ook voor een tegenovergestelde kleurentrend kiezen. Het is namelijk ook helemaal in om te spelen met contrastkleuren. Vooral groen is een favoriet dit seizoen en kan goed gecombineerd worden met verschillende tinten bruin en wit bijvoorbeeld. Je zult veel verschillende kleuren groen op de schappen en in de rekken zien, waarmee veel te combineren valt.

Kies eens iets anders dan wat je gewend bent en probeer een aantal contrastkleuren uit. En wees niet bang om een glanzende stof toe te voegen. Bomber jackets in metallic stoffen doen het goed, maar je zult zien dat de metallic trend eigenlijk voor alle kledingstukken kan.

Back To Top