Een veilig werkvloer is niet alleen voor de werknemer en zijn gezondheid belangrijk, maar ook voor de werkgever zelf. Immers is het belangrijk voor hem dat zijn werknemers zich goed voelen bij hem en er willen blijven werken. Hoe creëer je dus een veilige werkvloer? Lees zeker verder, want in deze blog bespreken we enkele tips om van jouw werkvloer een veilige te maken.

Werkkleding

De juiste werkkleding is belangrijk voor meerdere redenen. Vooral een goed paar schoenen is hier belangrijk, zeker als je met zwaar machines werkt. Een machine die op een voet valt kan zware gevolgen hebben. Hiervoor zijn schoenen gemaakt die veel kunnen weerstaan. Kijk bijvoorbeeld is naar bata werkschoenen op de site van proforto. Naast een goede werkkleding zijn er zeker nog enkele andere tips.

Opruimen

Veel van deze tips moeten van de werknemer zelf komen. De werkgever kan natuurlijk regels opstellen. In dit geval zou de regel kunnen zijn dat je je werkplek bij het verlaten proper moet achterlaten. Zo loopt niemand gevaar om bijvoorbeeld over iets te vallen. Zeker als je met zware machines werkt kan dit ernstige gevolgen hebben. 

Richtlijnen voor machines

Weten alle medewerkers hoe je de machines op een veilige manier gebruikt? Organiseer een cursus, waar iedereen de juiste manier van gebruiken leert. Hier leren ze ook wat de gevolgen kunnen zijn als ze de richtlijnen niet volgen. Op deze manier weet iedereen zich op de juiste manier te gedragen.

Back To Top