Gekleurde sokken zijn komende winter één van de opvallendste trends in de modewereld. Zowel herensokken als damessokken mogen allerlei kleuren hebben die de outfit helemaal af maken. Waar verschillende stylisten juist kiezen voor sokken in matchende kleuren bij de rest van de kleding, wordt er door anderen ook regelmatig gekozen voor “vloekende” combinaties.

Paars en verschillende tinten rood zijn dé kleuren die het najaar gaan domineren. Nu de zomer over lijkt te gaan in een prachtige herfst, zie je steeds meer de kleuren die komende periode het beeld gaan bepalen. Ontwerpers hebben dit najaar opvallend genoeg gekozen voor een vrij felle en sprekende kleur paars. Deze kleur wordt ook wel aangeduid als brutaal en gedurfd, wat ons betreft een uitstekende omschrijving. Ook in de sokkenbranche zie je deze kleur opduiken. Een van de meest sprekende zijn toch wel de paarse sokken van Feet This. Een van de mooie eigenschappen van deze kleur is dat het prima te combineren is met donkerrood, roze, grijs, blauw en zelfs taupe!

sokken

Naast paars zullen ook verschillende tinten rood, zoals bijvoorbeeld Aura Red, weer een belangrijke rol spelen. Opvallender zijn toch wel de verschillende tinten blauw die trendy zijn dit najaar. Het mooie zachte “lucht” blauw is echt een van de eyecatchers. Hoewel dit een vrij lichte kleur is voor het najaar en de winter is het uitstekend te combineren met bijvoorbeeld grijs en rood.

Uit verschillende onderzoeken blijkt elke keer weer dat de kleur van je kleding beeldbepalend is. Zo kunnen kleine kledingstukken als een das of sokken echt het verschil maken op belangrijke momenten maar ook op een normale werkdag. Een onderzoek van de Havard University laat zien dat mensen die bijvoorbeeld gekleurde sokken dragen als slim en succesvol worden gezien. Ons brein geeft mensen die nagedacht hebben over details (zoals de kleur van je sokken) onbewust een voorsprong. Belangrijk is wel dat het geheel er doordacht uit ziet, dat wekt de indruk dat iemand een bepaalde status en bekwaamheid heeft!

Back To Top