Als je de zelfverdedigingssport taekwondo gaat vertalen kom je uit op zoiets als ‘het gebruiken van handen en voeten met als doel jezelf te verdedigen en het verbeteren van je persoonlijkheid’. Die vertaling dekt de lading eigenlijk uitstekend, want taekwondo is een veelzijdige sport en meer dan alleen een ordinair potje vechten in elk geval. Voor veel mensen is taekwondo een manier van leven geworden, een manier van denken vooral. Vol zelfdiscipline en waarbij het zelfvertrouwen meer en meer ontwikkeld wordt. Overigens worden steeds meer vechtsporten gebruikt om vooral kinderen meer vertrouwen te geven. Als je optimaal deze vorm van zelfverdediging wilt beoefenen, dien je uiteraard in het bezit te zijn van een taekwondo pak.

Kies voor een pak van een van de twee taekwondo pakken

Om het nog even wat ingewikkelder te maken, op veel officiële websites van clubs en organisaties wordt taekwondo als taekwon-do geschreven. Hoe dan ook, optimaal plezier aan de sport beleven, is eerst maar eens een goed en solide taekwondo of taekwon-do pak zien te scoren. Een pak krijgt immers nogal wat voor de kiezen. In het Koreaans wordt een taekwondo pak ook wel dobok genoemd. Uiteraard is er niet een standaard taekwondo pak, wel kan gesteld worden dat je kunt kiezen uit een WTF of een ITF taekwondo pak. Dit zijn de twee bonden die taekwondo heeft.

Taekwondo pak is een mix van polyester en katoen

Net als bij alle andere sportkleding heeft het taekwondopak zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld en dus is er tegenwoordig reuze keuze uit kleuren, merken en zelfs stijlen. Negen van de tien pakken die je draagt tijdens taekwondo bestaan uit een mix van polyester en katoen. Daardoor zijn de pakken erg soepel en licht. Bovendien krimpen ze niet in de was. Vanwege de soepelheid en de lichte pakken is heerlijk en eenvoudig sporten in het moderne taekwondo pak.

Taekwondo pakken zijn uiteraard exclusief band

Een van de bekendste en door de taekwondo specialisten alom geroemd pak is die van ITF, een pak dat bestaat uit honderd procent polyester. Vooral het enorm sterke absorptievermogen van zweet van dit pak is bijzonder, terwijl de stof toch nog even weer ietsje lichter is dan de al lichtere stof die voor andere taekwondo pakken gebruikt wordt.  Deze lichtere stof is voorzien van een speciaal materiaal in de vorm van Micro Honey. Om ook een taekwondopak er stijlvol uit te laten zien is de jas aan de onderkant zwart afgebiesd. Let op; de meeste taekwondo pakken zijn exclusief band. Die moet je er dus nog bij aanschaffen en die moet je uiteraard ook eerst verdienen.Gevrijwaard van bonds belangen
In ITF en WTF kent de taekwondo sport twee verschillende bonden die elk hun eigen pakken hebben die uiteraard weer nadrukkelijk van elkaar verschillen. Voor kinderen is het pak dat gedragen wordt nog van minder belang en nog gevrijwaard van allerlei bonds belangen. Omdat WTF de grootste van de twee is, worden er automatisch ook meer WTF pakken gedragen tijdens het beoefenen van taekwondo.

Back To Top